Hosszú szünet után újra jelentkezem a tó bemutató írásaimmal. A következő helyszín, amit szeretnék részletesen bemutatni az nem más, mint a Boró tó. A nagy csapattal jártam itt tavaly júniusban a szokásos évi hosszú hétvégénken.    Ezt a tavat is két részletben mutatom be. Az első írásban magát a tavat a másodikban pedig az élményeket írom le.

1.kép.jpg

A tó nagyjából 140km-re található Budapesttől. Mi a 31.-s úton mentünk. Ezen egész a végéig kell menni majd onnan jobbra fordulva a 33. számú főúton kell haladni. Tiszafüredet elhagyva, már csak egy kicsit kell menni. Baloldalon egy fás rész és egy cső átfolyó előtt kell bekanyarodni balra. Itt egy szépen kialakított parkolóba jutunk. Autóval csak idáig lehet jönni. Tovább csak gyalogosan. A halőrház a parkoló után található. Itt találunk, pár darab kiskocsit melyeken be tudjuk húzni a holminkat a kiszemelt horgászhelyre.    

2.kép.jpg

A kifogott halakat napi áron lehet megvenni. A napijeggyel viszont el lehet vinni 3kg egyéb halat. A kifizetett halakat a halőrháznál kialakított halpucolónál lehet megtisztítani.

A tó és a part gyönyörűen karbantartott. füves és kiépített horgászhelyekkel rendelkezik. Akit nem zavar, hogy nem vadregényes környezetben horgászik, annak bátran ajánlom. Kőrben mindenhol esőbeállók szolgálják a kényelmes horgászatot. Padokkal, asztallal, amik minden igényt kielégítve szolgálják az ott tartózkodókat.

3.kép.jpg

A halőrháztól balra található négy darab egyenként négyágyas ház. Saját konyhával, fürdővel, mellék helységgel, ebédlővel és terasszal. Minden házhoz tartozik bográcsozó hely melyhez fát biztosítanak. Ezeket bárki kibérelheti akár több napra is. A cikk végén található elérhetőségen lehet érdeklődni.  Minden ház klimatizált így nyáron sem kell az éjszakai hőségben megfőni. Bár a halak nem is nagyon hagyják, hogy az ember aludjon.

4.kép.jpg

Minden házhoz tartozik még egy saját stég, melyen a már említett esőbeálló is található. Tökéletesen alkalmas a szerelékek elkészítésére vagy csalizásra, de még étkezésre is. Hangulatos lehet egy esti beszélgetéshez is. A stégen két horgász elfér, ha nem feederezik. A feederbotok csak keresztben férnek el így csak egy horgásznak van hely.

5.kép.jpg

Aki nem fér el a stégen annak sem jelent gondot, hogy hol horgásszon, mert a partról ugyanolyan kényelmesen lehet lógatni. Hely van bőven. Ilyen esetben maximum elfoglalják a házak előtt elhaladó utat. Ami nem hiszem, hogy gond lenne, mert más úgysem nagyon jár erre.

6.kép.jpg

7.kép.jpg

A házak előtt végig található közvilágítás mely jó szolgálatot tesz az éjszakai horgászatok során.

8.kép.jpg

A házak előtt elhaladva és bekanyarodva jobbra végig egy nádassal sűrűn benőtt, résszel találjuk szembe magunkat. Itt is van kialakítva horgászhely. Csak erről az oldalról érhető el a vízben található nagy fa, ami kiváló haltartó hely.

9.kép.jpg

A tó tulajdonosa rendszeresen körbejár a kis robogójával ellenőrizve, hogy minden rendben van-e. Ezt nem kell kellemetlenségnek felfogni, hiszen rengeteg jó tanáccsal tud szolgálni, ami a sikeres horgászathoz sokszor elengedhetetlen.

10.kép.jpg

A tóból fogható halfajok: Ponty, harcsa, süllő, csuka, amur, keszeg, kárász balin. / törpeharcsa nincs a tóban/

Napijegy árak:

Partvédelem oldalon: napijegy        3.000.- Ft / 2 db bot

Stéges oldal:            napijegy        4.000,- Ft / 2 db bot

Bojlis tó:                   napijegy        4.000.- Ft / 2 db bot

 

A ház ára

Ár: 15,000.- Ft / éjszaka + 300.-Ft/ fő idegenforgalmi adó

A napijegy árakat a ház ára nem tartalmazza.

Napijegy a vendégházhoz:       3.000.- Ft / 2 db bot

A házat reggel 10 órától lehet elfoglalni és a távozás reggelén 9-ig el, kel hagyni. Minden megkezdet napot ki kel fizetni.

Nyitva tartás:

7.00 - 19.00

Nyáron

7.00 - 19.00

19.00 - 7.00

 

A halőrházban kapható:

Csalik, etetőanyagok horgászfelszerelés üdítő, palackozott italok. Horgászni a kiépített partvédelem mellet lehet, a többi része a tónak be van telepítve náddal, a halak pihenését biztosítva.

Egyéb szabályok:

Októbertől márciusig a pergetés engedélyezett.

Pontymatrac használata, és szájfertőtlenítő használata kötelező.

5 kg feletti halat kötelező visszaengedni.

Éjszakai horgászat előzetes megbeszélés alapján lehetséges.

A horgászni a már kialakított horgászhelyekről szabad.

Horgászat befejezésekor felszólítás nélkül be kell mutatni a csomagokat.

Saját véleményem:

Ez a tó tökéletes azoknak, akik egy vagy több napot szeretnének eltölteni a családdal vagy barátokkal egy csendes rendezett kulturált és barátságos környezetben. Nem mellesleg rengeteg és igen harcias halak lakják, eme vizet melyből bőven akad horogra. Nálunk az átlag súly 4 kg körül volt. A bevált etetőanyagokról illetve csalikról nem véletlenül nem esett szó ugyanis minden halat más csalival fogtam. Olyan csalikkal is, amik máshol nem váltak be. Amik itt bejöttek: Mézes, epres, ánizsos, fokhagymás.

Mindenkinek ajánlom ezt a tavat, aki még nem volt itt. Érdemes egyszer mindenképpen ellátogatni ide.

További információ az alábbi telefonszámon kérhető:

06-30/484-4068

A tó honlapján szintén találhatók még érdekességek. Címe:

http://www.borohorgaszto.hu/

11.kép.jpg

Szerző: Icebear

Szólj hozzá!

Címkék: Tavak

A bejegyzés trackback címe:

https://horgaszmania.blog.hu/api/trackback/id/tr255790064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása