Következő állomásom a tavak rengetegében a Kisváci tó lesz. Tavaly jártam itt egy kánikulai napon.

1_1.jpg

Ez a víz az elfoglalt emberek Mekkája, igaz, hogy kicsi, meg műanyag, de nagyon nagy halak vannak benne, olcsó, és közel van Budapesthez.

A Füzes-szigetet a parttól elválasztó egykori meder maradéka a Kisváci Horgásztó.

2_1.jpg

Megközelítés:

 

A régi 2-es főúton elhagyjuk a Vác vége táblát és utána az első lehetőségnél balra. Az építők útján kell menni és balra lesz a tó. Ha egy lakótelepre hajtotok be, akkor bizony túlmentetek.

 

Cím: 2600 Vác, Építők útja

3_1.jpg

Autóval a tóhoz nem lehet bemenni. Előtte az úton lehet parkolni. Ahogy bemegyünk a kapun kicsi emelkedő után a halőrházhoz jutunk. Itt tudjuk az anyagi részét rendezni a dolgoknak, de ugyanakkor büfé is van.

4_1.jpg

A tó nagysága 0.9 ha.

Átlag mélysége: 2,3-2,5 m

Ne tévesszen meg senkit a mérete. Attól még hatalmas halak lakják.

Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa keszeg, kárász, balin, márna, afrikai harcsa, tok, compó.

Az elvinni kívánt hal napi áron megvásárolható.

Az őshonos nyurga pontyot, és a compót nem lehet elvinni.

5_1.jpg

Horgászni csak 1 úszós bottal lehet. A fenekezés nem megengedett. Gyúrt etetőanyagot használni nem lehet. Etetni csak természetes anyaggal (kukorica, búza, csonti, szúnyoglárva) vagy a halőrháznál megvásárolható granulált haltáppal lehetséges. Érdemes is kipróbálni akár csaliként is, mert hozzászoktak a halak és nagyon szeretik. Leggyakrabban ponty, tok, és az afrikai harcsa akad horogra.

6_1.jpg

Minden horgászhelyhez biztosítanak pontymatracot mely használata kötelező. A hallal még a fotózás erejéig sem szabad felállni.  A matracon fekve vagy közel ahhoz szabad csak.

Horgászat előtt érdemes a tógazdát felhívni és helyet foglalni, mert hamar elfogyhatnak a szabad horgászállások.

7_2.jpg

A halőrházzal szembeni oldalt leszámítva kiépített stégek vannak, ahol kényelmesen el lehet férni akár több horgásznak is. Az úttal párhuzamos szemközti oldal nádassal benőtt így ott nem igen lehet horgászni.

8_1.jpg

Azokat a cölöpöket rendszeresen döngetik a halak. Úgy szoktak mozogni mintha nádszálak lennének.

 

Igazából mindegy hova dobunk bárhol kaphatnak a halak. Akár a parttól két méterre is. legtöbben a szemközti nádas elé hajigálnak.

Mivel csak úszózni lehet és a halak nagyon rafináltak így szinte csak a Match botos horgászat jöhet szóba.

0,18-0,20-as előkénél ne használjunk vastagabbat. Minél kisebb horgot kössünk fel. Sajnos sok hal így is leakad. Talán ennek köszönhető az is, hogy kicsit rojtos a szájuk.

9_2.jpg

Sajnos a Váci cementgyárból idáig is elszáll a por, így ha a bot vége beleér a vízbe, akkor a bizony rászárad, de egy nedves ronggyal letörölhető. A felszerelésnek nem lesz semmi baja.

10.jpg

Amit én tapasztaltam az, hogy minden kapás után más fajta csalit kell felrakni, mert még egyszer ugyanarra az ízre nem kapnak. Lehet, hogy ez csak nálam volt így.

11_1.jpg

Mivel általában az itt horgászók finom szerelékkel horgásznak sok a beszakadás. Ebből kifolyólag a halőrházban igen szép úszó gyűjtemény van kiakasztva. ha legközelebb felismered az úszódat vissza is kapod azt.

12_1.jpg

Van, aki egy nagy halért képes beúszni, hogy kiszabadítsa a nádból. Ez a hal nem lett meg, de másfél óráig tartott a fárasztása miután leakadt.

13_2.jpg

Igen szépen meggörbítik a halak a Match botot. Itt egy nyolc kilós ponty küzd a horgon.

14_1.jpg

15_2.jpg

16_1.jpg

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a kis tavat. Ki lehet hagyni, de nem érdemes, mert a halak mérete tényleg nagy és igazi élmény finom szerelékkel kifogni őket.

További információért érdeklődni a tógazdánál lehet:

Seres Tamás 06 20 374 74 59

 

 

 

Szerző: Icebear

Szólj hozzá!

Címkék: Tavak

A bejegyzés trackback címe:

https://horgaszmania.blog.hu/api/trackback/id/tr835082871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása