A tavalyi évben háromszor is jártam a következőkben bemutatandó tó partján horgászni. Ezért úgy gondoltam, hogy két cikkre bontom. Az elsőben a szokásos tó bemutatás lesz a fő szempont a másodikban pedig a saját élményeimet osztom meg veletek. Ez a tó nem más, mint a Barina tó.

1.JPG

A tó 2009 óta működik.  Penc és Csővár között helyezkedik el. El sem lehet téveszteni, mert az út szélén egy vendéglátós tábla van. Ott kell lekanyarodni jobbra és a földúton bemenni egész a ház előtti murvás parkolóig.

2_3.JPG

Itt kell megvenni a napijegyet, de büfé is üzemel reggel 8-tól. Mindenféle ennivaló, innivaló illetve kávé kapható.

Több napra is lehet tervezni, mert az emeleten kettőt darab egyenként négyágyas szoba van ahol meg lehet szállni. Saját fürdővel illetve mellék helységgel. Igényesen van kialakítva az egész lakrész. Bárkinek ajánlom, mert akár egy szálloda olyan a minősége. Ellátás nincsen és sajnos főzni sem lehet, de a parton megoldható a bográcsozás.

3_3.JPG

4_3.JPG

A házhoz tartozik még egy óriási fedett terasz melyen nagyobb társaságok is ehetnek, mert hatalmas padok és asztalok vannak lerakva. Továbbá a terasz végén egy nagy kemence foglal, helyet ahol szintén lehet sütögetni, és ugyanitt van kialakítva agy bográcsozó hely is.

5_2.jpg

Akkor folytassuk a tóval. Jelenleg 4 hektáron folyik hobbihorgászat, de itt is megkezdődtek a fejlesztések, ez újabb 4 hektárbővítést jelent.

6_2.jpg

Már készül az új tó.

A tavon található egy tekintélyes méretű félsziget. melynek a vége és a kanyar külső íve igen jó horgászhely. Érdemes akár egy hónappal a tervezett horgászat előtt telefonon lefoglalni a helyet, mert nagyon népszerű a sziget és rendszerint hamar megtelik horgászokkal.

7_2.JPG

8_3.JPG

A félszigetre egy fahídon lehet bejutni. Mindkét oldalon végig sűrű nád van, de sok helyen található benne rés ahol horgászni lehet. Kisebb nádcsomók is vannak a part közelében, amik kiváló haltartó helyek.

9_2.JPG

10_4.JPG

A tó bal oldalán a horgászat a félsziget miatt kicsit macerásabb a keresztbe dobások miatt, de azért úszóval vagy kisebb dobásokkal megoldható.

11_3.JPG

12_2.JPG

A jobb oldal mindjárt érdekesebb, hiszen itt van hely mindenkinek. Sokan próbálkoznak a jobb sarokban, mert itt egy szép tökleveles van. Viszont itt a megakasztott hal egyből berohan a levelek alá. Ha túl vékony a zsinór, akkor szakít, ha meg vastagabb, akkor nem is kap rá.

13_2.JPG

14_2.jpg

A túloldal is nagyon jó szokott lenni csak kicsit sokáig tart, amíg behordjuk a holmit oda. Volt, amikor megengedték, hogy míg kipakolunk, illetve összeszedjük, a holminkat bemenjünk autóval, de olyan is volt, hogy cipeltünk. A horgászat alatt minden esetben csak a parkolóban lehet tartózkodni az autóval.

15_3.jpg

16_2.jpg

Megengedett az éjszakai horgászat is a hétvégéken. Az, hogy melyik az eredményesebb napszak nem tudok nyilatkozni, mert amikor mi voltunk akkor olyan nagy köd és pára volt, hogy inkább feladtuk.

17_2.JPG

18_1.JPG

Fogható halak: ponty, csuka, kárász, keszeg és amur.

Meglepetésként mi fogtunk hatalmas kagylót és méretes teknőst is.

19_1.JPG

Ha kedvet kaptatok egy itteni horgászathoz, akkor az alábbi telefonszámokon tudtok érdeklődni illetve szállást foglalni.

Büfé: 0630-391-1464

Petrovicz Panna: 0630-221-8684.

20_1.JPG

                       Vendéglátónk

 

 

Szerző: Icebear

Szólj hozzá!

Címkék: Tavak

A bejegyzés trackback címe:

https://horgaszmania.blog.hu/api/trackback/id/tr455107333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása